Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-08@23:17:32 GMT

‌آيا جدول تناوبي واقعا ابداع مندليف است؟

تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۰۵۳۴۳۰

‌آيا جدول تناوبي واقعا ابداع مندليف است؟

خبرگزاري آريا - معمولا «ديميتري مندليف» روسي را مبدع جدول تناوبي عناصر و کاشف قوانين حاکم بر الگوهاي آجري‌شکل آن مي‌شناسند
اما به سختي مي‌توان ادعا کرد مندليف در اين راه تنها بوده است، افراد ديگري هم بوده‌اند که سال‌ها پيش اين قوانين يا دست‌کم بخشي از آن‌ها را کشف کرده بودند، اما در شناساندن آن‌ها به جامعه‌ي علمي ناموفق بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


يکي از اين دانشمندان، «جان نيولندز» انگليسي بود که کشف کرد اگر عناصر را براساس وزن اتميشان مرتب کنيم، عنصرهايي با مشخصات مشابه کنار يکديگر قرار مي‌گيرند. نيولندز در دهه‌ي 1860 ميلادي (1240 شمسي) قانون هشت‌تايي خود را تنظيم و ارائه كرد. در تلاش براي توصيف يافته‌اش براي ديگر دانشمندان، او اين رابطه را با «اكتاو» در نت‌هاي موسيقي مشابه مي‌دانست، اما متاسفانه اين تشبيه کار را خراب کرد و همانند صداي گوشخراش يک ساز ناکوک، کسي نيولندز را جدي نگرفت. کشف نيولندز توسط کارهاي دانشمند انگليسي ديگري به نام «ويليام اودلينگ» هم پيش‌بيني شده بود، اما او هم در جلب توجه جامعه‌ي علمي ناکام ماند.
مزيت کار مندليف در اين حقيقت نهفته بود که او درک کرده بود الگوهاي جدول پيچيده‌تر از چيزي هستند که ديگران ادعا مي‌کردند و باعث مي‌شود بعضي ستون‌هاي جدول طولاني‌تر از بقيه باشند. او همچنين حدس زد، شکاف‌هاي موجود در جدول بايد مربوط به عناصري باشند که هنوز کشف نشده‌اند و شجاعانه تلاش کرد ويژگي‌هاي آن‌ها را پيش‌بيني کند. کشف ژرمانيم، گاليم و اسکانديم درستي حدس مندليف را اثبات و نام او را در زمره‌ي بزرگ‌ترين دانشمندان قرن نوزدهم ثبت کرد.
دانستنيها

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۰۵۳۴۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آرزوی آزمون برای امباپه برآورده نشد

به گزارش "ورزش سه"، شب گذشته و در دیدار برگشت از مرحله نیمه نهایی رقابت های لیگ قهرمانان اروپا، پاریس سن ژرمن در یک بازی عجیب و با از دست دادن فرصت های باورنکردنی، یک بر صفر مغلوب دورتموند شد تا تیم آلمانی راهی مسابقه فینال شود.

روز گذشته و ساعاتی پیش از آغاز این دیدار، سردار آزمون مهمان لایو اینستاگرام ورزش سه بود و او درباره مسائل مختلف به صحبت پرداخت که یکی از این موضوعات، پیش بینی او درخصوص نتیجه بازی پاریس و دورتموند بود.

سردار که در گفته هایش این موضوع را مطرح کرد که در میان بازیکنان دورتموند دوستان زیادی دارد، اما بخاطر روحیه برنده بودن کیلیان امباپه و خاص بودن این بازیکن، علاقه دارد تا پاریس بتواند راهی مسابقه فینال شود.

البته آرزوی سردار برای فوق ستاره فرانسوی برآورده نشد و پاریس با شکست برابر دورتموند، از رسیدن به بازی فینال بازماند تا رویای امباپه و ناصر الخلیفی برای قهرمانی این تیم، به باد برود.

در بخشی از گفتگوی دیروز، سردار درباره اینکه چه پیش بینی از نتیجه بازی دورتموند و پاریس دارد، گفت: من واقعا دوست دارم که پاریس سن ژرمن بازی را برنده شود. من خودم رئالی هستم و دوستان دورتموندی زیادی هم دارم. امباپه هم گناه دارد واقعا!

آزمون در پاسخ به اینکه امباپه می تواند با حضور در رئال مادرید به قهرمانی اروپا برسد ولی مارکو رویس استحقاق یک تجربه دیگر برای حضور در فینال لیگ قهرمانان را دارد، گفت: امباپه بازیکنی است که می خواهد درون زمین همیشه پیروز شود. چنین بازیکنانی در دنیا کم هستند و به همین دلیل دوست دارم امباپه به فینال برسد.

دیگر خبرها

  • ابداع پارچه‌ای نازک‌تر از موی انسان که جاذب صداست
  • آرزوی آزمون برای امباپه برآورده نشد
  • ابداع سلول خورشیدی آبدار
  • ابداع نسل جدید ربات‌های نرم با توانایی خم شدن و خزیدن
  • ابداع روشی تازه برای مبارزه با سرطان؛ تقویت سلول‌های ایمنی
  • یک مصاحبه جذاب با کیلین مورفی درباره فیلم «چیزهای کوچک مانند این»
  • گرامی: مقابل استقلال به آنچه لیاقتش را داشتیم نرسیدیم
  • الکترونیک سبز می‌شود/ ابداع نانوسیم‌هایی که از هوا برق تولید می‌کنند 
  • دیگر نیازی به نمونه خون نیست/ ابداع فناوری سنجش اکسیژن در تنفس 
  • اسلوت: اگر با کلوپ تماس نگیرم، واقعا اقدام عجیبی خواهد بود